Για μερικούς κλάδους το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα επιτυγχάνεται με χαμηλή τιμή, για άλλους με εξαιρετική ποιότητα και σε μερικούς με γρήγορο σέρβις. Στον τουρισμό όμως, μια βιομηχανία που λειτουργεί κατά βάση σαν προσφορά υπηρεσιών, η ουσία κρύβεται στις λεπτομέρειες. Σήμερα, οι ξενοδόχοι καλούνται να προσφέρουν μια συνολική εμπειρία στους επισκέπτες τους και είναι οι μικρές διαφορές αυτές που θα οδηγήσουν στο θετικό σχόλιο και αξιολόγηση.

Με δεδομένο ότι πλέον οι επισκέπτες και γενικότερα οι πελάτες εκτιμούν την άμεση και προσωποποιημένη επικοινωνία, στην ομάδα του Hotelist δημιουργήσαμε ένα εύκολο εργαλείο που μπορεί να αποφέρει στους ξενοδόχους αυτήν την διαφορά. Δείτε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι το email manager θα αυξήσει την βαθμολογία του ξενοδοχείου σας.

Συντάξτε το μήνυμα μια φορά.

Με την λειτουργία των προσχεδίων μπορείτε να δημιουργήσετε το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας μέσα από την εφαρμογή Hotelist και να το αποθηκεύσετε σαν προσχέδιο. Σκεφτείτε πως θα φανεί στους επισκέπτες σας με το που ολοκληρώσουν μια κράτηση να σταλεί ένα μήνυμα όπως αυτό της παρακάτω εικόνας.

Το παραπάνω μήνυμα έχει δημιουργηθεί με το εργαλείο των προσχεδίων email του Hotelist. Εκεί μπορείτε να συντάξετε το μήνυμα σας με όποια μορφή και δομή θέλετε εσείς προσθέτοντας εύκολα με drag & drop έτοιμα μπλοκ (widgets) όπου βάζετε τις δικές σας εικόνες και κείμενο. Παράλληλα, εισάγοντας τις κατάλληλες μεταβλητές (π.χ. όνομα, αρ. κράτησης κλπ) που σας παρέχει η εφαρμογή το email σας θα γίνει μοναδικό για κάθε επισκέπτη, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε το όνομα και τα στοιχεία κράτησης κάθε φορά.

Αυτοματοποιήστε την αποστολή.

Το καλύτερο είναι πως, αφού πατήσετε αποθήκευση, το προσχέδιο σας είναι έτοιμο να σταλεί αυτόματα σε κάθε επισκέπτη που έχει κάνει μια νέα κράτηση/ακύρωση. Το Hotelist σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε αυτοματοποιημένες αποστολές. Απλά επιλέξτε τον λόγο για τον οποίο θέλετε τον αυτοματισμό (π.χ. νέα κράτηση, νέα ακύρωση), το πότε θα γίνει η αποστολή και το προσχέδιο που θέλετε, και ο αυτοματισμός σας είναι έτοιμος!

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να σας φάνηκε εύκολη, όμως για να κατανοήσετε πώς ακριβώς όλες αυτές οι ενέργειες θα αυξήσουν την βαθμολογία του ξενοδοχείου σας πρέπει να σκεφτείτε όπως ο μέσος επισκέπτης. Ο ταξιδιώτης που θα επισκεφθεί το ξενοδοχείο σας θέλει να νιώσει μοναδικός, όπως και κάθε πελάτης.Η αποστολή ενός προσωποποιημένου μηνύματος δείχνει την προσοχή που δίνετε σε κάθε επισκέπτη σας και την αμεσότητα σας σε θέματα επικοινωνίας. Παράλληλα, παρουσιάζετε ένα οργανωμένο προφίλ ως τουριστική επιχείρηση με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Σαν αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών προκύπτει η δημιουργία θετικής εικόνας για το ξενοδοχείο σας από την πλευρά του πελάτη και είναι πολύ πιο εύκολο να σας βαθμολογήσει θετικά ακόμα και πριν επισκεφθεί την επιχείρηση σας.

 

 

Ο θαυμαστός κόσμος των newsletters.

Τα newsletter χρησιμοποιούνται καθημερινώς από έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα οφέλη του email marketing. Μεγάλες επιχειρήσεις στον χώρο του διαδικτύου όπως για παράδειγμα η Google παροτρύνουν τα ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν τεχνικές του digital marketing. Στο Hotelist λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τις παροχές της νέας τεχνολογίας και τις ενσωματώνουμε μέσα στην εφαρμογή. Η δημιουργία της αποστολής newsletter είναι εφικτή αφού έχετε δημιουργήσει τα προσχέδια που προαναφέραμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια νέα καμπάνια εισάγοντας το θέμα του μηνύματος, το όνομα αποστολέα και την ομάδα πελατών στους οποίους απευθύνεται. Έπειτα, με την επιλογή του κατάλληλου προσχεδίου και τον προγραμματισμό της αποστολής, ολοκληρώνετε την διαδικασία, και τα μηνύματα σας θα σταλούν στην ομάδα της επιλογής σας.

Πως μπορεί να σας βοηθήσει αυτό; Στείλτε ευχετήρια μηνύματα στις γιορτινές μέρες ή ενημερώστε άμεσα τους πελάτες σας για τις προσφορές σας! Τα newsletters θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να κρατήσει την επικοινωνία με τους πελάτες ακόμα και όταν αυτοί φύγουν από το ξενοδοχείο σας. Η δημιουργία θετικών εντυπώσεων αλλά και η αύξηση του ποσοστού των πελατών που θα επιστρέψουν είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα τέτοιων δράσεων.