Γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη της online διαφήμισης και μέσων έχουν συμβάλει θετικά στην προβολή του ξενοδοχείου σας  στο διαδίκτυο. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο μπορούν να βρουν το ξενοδοχείο σας σε μηχανές αναζήτησης όπως η booking.com ή ακόμα καλύτερα να οδηγηθούν στην δική σας ιστοσελίδα και να κάνουν κράτηση. Η αλληλεπίδραση με τον ταξιδιώτη όμως δεν σταματά εκεί. Πλέον, με την ανάπτυξη των social media αλλά και των διαφόρων εφαρμογών(apps) ο επισκέπτης σας μπορεί να σας βρει ακόμα κι όταν φύγει από το ξενοδοχείο και να κρίνει την συνολική εμπειρία που του προσφέρατε με σκοπό να το δουν και οι άλλοι μελλοντικοί επισκέπτες.

Πως όμως θα κρατήσετε μια στενή σχέση με τους επισκέπτες σας με στόχο τα θετικά σχόλια ή και την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο σας; Το email marketing είναι ένας πολύ καλός σας σύμμαχος!

Η παροχή της υπηρεσίας ξεκινά από την στιγμή της κράτησης

Ο επισκέπτης σας μόλις έκανε κράτηση στο ξενοδοχείο σας και θα πρέπει να λάβει ένα email επιβεβαίωσης. Αντί να στείλετε ένα τυπικό και άψυχο κείμενο, στείλτε ένα προσωποποιημένο μήνυμα επικοινωνίας και απευθυνθείτε στον πελάτη με το όνομα του. Θα νιώσει μοναδικός και ασφαλής. Έχετε λάβει τα στοιχεία του, τον επιβεβαιώνεται και τον ενημερώνετε ότι τον περιμένετε, όπως και ο ίδιος πλέον περιμένει να σας γνωρίσει από κοντά.

Πείτε του ότι τον περιμένετε λίγο πριν την άφιξη του

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ένας νέος επισκέπτης θα φτάσει στο ξενοδοχείο σας. Ενημερώστε τον ότι ετοιμάζεστε για την άφιξη του και δώστε του μερικές έξτρα πληροφορίες που ίσως του φανούν χρήσιμες (χάρτη για να σας βρει, αξιοθέατα της περιοχής, δραστηριότητες που μπορεί να κάνει). Σκεφτείτε τις θετικές εντυπώσεις που θα δημιουργήσετε στον επισκέπτη σας στέλνοντας του ένα email υπενθύμισης συμπεριλαμβάνοντας και πληροφορίες που θα του φανούν χρήσιμες.

Ζητήστε ένα σχόλιο μετά την αναχώρηση

Η αποστολή ενός ευχαριστήριου email είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζητήσετε από τον επισκέπτη σας να αξιολογήσει τις υπηρεσίες στο TripAdvisor και στα υπόλοιπα μέσα. Η κατάλληλη χρονική περίοδος είναι λίγες μέρες μετά την αναχώρηση του (2-3 ημέρες). Ευχαριστήστε τον επισκέπτη που προτίμησε το ξενοδοχείο σας και πείτε του ότι θα χαρείτε να τον ξαναδείτε σύντομα, μέχρι τότε όμως μπορείτε να λάβετε το feedback του μέσα από την βαθμολογία και τα σχόλια για την επιχείρηση σας.

Μην τον ξεχνάτε για να μην σας ξεχάσει

To email marketing σας επιτρέπει να κρατήσετε επαφή με κάθε επισκέπτη σας. Στείλτε σε αυτούς που ήδη σας έχουν επισκεφτεί τις προσφορές σας με στόχο να ξαναέρθουν στο ξενοδοχείο σας. Επίσης, θυμηθείτε τους στις γιορτές και αντί για ευχητήριες κάρτες στείλτε ένα ευχετήριο email. Υπενθυμίστε τους πόσο όμορφα πέρασαν και καλέστε τους να ξανά βιώσουν αυτήν την εμπειρία.

Κάντε τα μηνύματα σας όμορφα

Καθένας από εμάς λαμβάνει καθημερινά emails που δεν ανοίγει ποτέ, σιγουρευτείτε ότι το δικό σας μήνυμα δεν θα έχει αυτήν την κατάληψη. Επιλέξτε έναν πρωτότυπο και προσωποποιημένο τίτλο, χρησιμοποιείστε εικόνες και διακριτικά χρώματα και εισάγεται όλους τους απαραίτητους συνδέσμους επικοινωνίας για να εξασφαλίσετε ότι ο παραλήπτης σας θα διαβάσει και θα ενδιαφερθεί για το μήνυμα σας.

Αποφύγετε τις υπερβολές

Κανείς όμως  δεν επιθυμεί την υπερβολή, ακόμα και στην επικοινωνία. Το ενδιαφέρον σας για τους επισκέπτες σας μπορεί να θεωρηθεί ενοχλητική και πιεστική διαφήμιση. Γι αυτόν τον λόγο, οφείλετε να είστε προσεχτικοί στην συχνότητα των μηνυμάτων που στέλνετε και στο περιεχόμενο τους. Επικοινωνήστε με τους επισκέπτες σας μόνο όταν έχετε έναν συγκεκριμένο λόγο επικοινωνίας και όχι για άσχετους λόγους.

Κατανοούμε ότι όλα τα παραπάνω πέρα από το κέρδος και τα θετικότερα σχόλια που θα σας αποφέρουν απαιτούν αρκετό χρόνο που ίσως να μην έχετε. Γι΄αυτό κι εμείς στο Hotelist δημιουργήσαμε ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για να έχετε την δυνατότητα να στείλετε προσωποποιημένα email προγραμματισμένα με βάση όλα τα παραπάνω χωρίς να χαραμίζετε πολύτιμο χρόνο. Δοκιμάστε το email marketing εργαλείο του Hotelist κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλω Δωρεάν Δοκιμή